TENDE

TENDE

Tende se uporabljajo za zasenčenje izložb, teras, vhodov in okenskih odprtin, pa tudi v reklamne namene. Pri tendah lahko izbirate med več vrstami različnih tipov, barv in dekorativnih vzorcev platna.

KLASIČNE TENDE

Je osnovni model tend. Odlikujejo jo kakovostni materiali in ugodna cena. V zaprtem položaju platno ni zaščiteno pred vremenskimi vplivi, zato je primerna za montažo tam, kjer je v zaprtem položaju zaščitena pred dežjem.

VARUNA

Varuna se od klasične tende Disnomie razlikuje po močnejših profilih rok in nosilcev ter močnejši navijalni cevi Ø 78 mm. Tenda se nahaja na pocinkani in pobarvani jekleni kvadratni palici dimenzij 40 x 40 mm z roko z dvema armiranima kabloma oziroma eno nerjavno jekleno verigo ter inovativno obliko podpore roke. Največja priporočena dimenzija je 600 cm širine in 310 cm iztega z navijalno cevjo Ø 70 mm. Tenda je modularna, večje velikosti pa lahko dosežemo z združevanjem profilov. Prav tako sta na voljo zaščitno pokrivalo iz iztiskanega aluminija in posebni nosilec za namestitev pod streho. Razpon naklonskega kota tende Varuna je od 0° do 90°.
Standardni barvi okovja sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035).

ORCUS

Orcus je trpežna tenda na pocinkani in pobarvani jekleni kvadratni palici dimenzij 60 x 40 mm z dvojnimi rokami z nerjavnimi verigami. Ta model se lahko namesti na steno ali strop. Največja priporočena dimenzija je 600 cm z navijalno cevjo Ø 80 mm. Tenda je modularna, večje velikosti pa lahko dosežemo z dodajanjem več profilov. Z uporabo treh parov rok lahko dosežemo maksimalno dolžino 1400 cm in maksimalni izpah 510 cm. Imamo tudi pokrivalo iz iztiskanega aluminija in podporo za ravnotežje.

Razpon naklonskega kota tende Orcus je od 0° do 45°.

Standardni barvi okovja sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035).

IXION

Ixon je posebni model klasične tende, ki nam omogoča spreminjanje naklonskega kota odprte tende z navijalno ročico. Navojna cev je setavljena iz profila Ø 80 mm, roke tende so iz nerjavnega (inox) jekla z dvojno pletenico ali nerjavne verige. Klasični barvi mehanizma sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035). Mogoče so vse barve mehanizma po barvni lestvici RAL z doplačilom. Naklonski kot tende je od 0° do 80°. Standardni barvi okovja sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035).

DISNOMIA

Disnomia je ekonomična tenda na pocinkani in pobarvani jekleni kvadratni palici dimenzij 40 x 40 mm, z dvojnimi rokami s pokrito pletenico ali nerjavnimi verigami ter iztegnjeno podporo roke z regulacijo fiksnega položaja. Največja priporočena dimenzija je 500 cm širine in 310 cm iztega z navijalno cevjo Ø 70 mm. Tenda je modularna, večje velikosti pa lahko dosežemo z dodajanjem več profilov. Tako lahko dosežemo maksimalno širino 600 cm z uporabo treh rok in navijalno cevjo premera Ø 80. Prav tako sta na voljo zaščitno pokrivalo iz iztiskanega aluminija in posebni nosilec za namestitev pod streho. Naklonski kot tende je od 9° do 65°. Standnardni barvi okovja sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035).

KASETNE TENDE

Kasetne tende so vrh ponudbe tend in so estetsko tudi najlepše. Kasetna senčila oz. tende se od polkasetnih tend razlikujejo po tem, da tovarniško narejeno ohišje oz. kaseta skrije platno in tudi mehanizem (roke) tende. Kot pri polkasetnih tendah je tudi tukaj platno, kadar je zloženo, zavarovano pred vremenskimi vplivi, kar seveda podaljša življenjsko dobo platna. Kasetne tende so zaradi svojega estetskega videza zelo primerne za novogradnje, samostojne hiše in tudi vrstna naselja, kjer je videz pomemben dejavnik.

HARON

Haron je vrh ponudbe kasetnih senčil oz. tend. Ima najmočnejšo konstrukcijo med kasetnimi tendami. Haron je tenda z nosilci na vmesnih položajih z dvojnimi rokami s prekrito pletenico ali nerjavnimi jeklenimi verigami.

Največje priporočene dimenzije so 600 cm širine in 360 cm iztega z navijalno cevjo Ø 80 mm. Tenda je modularna, širina se lahko poveča z dodajanjem več profilov. Tako lahko dosežemo maksimalno dolžino
tende Haron 700 cm z uporabo štirih rok. Tenda se lahko montira na strop ali steno.

Naklonski kot tende pri stropni in stenski montaži je od 0° do 45°. Standardni barvi okovja sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035).

CERES

Ceres je estetsko lepa in zato je tudi lahko namenjena kot dekorativni dodatek novogradnji ali adaptiranemu objektu, predvsem trgovinam in poslovnim prostorom, pri katerih je videz kot celota zelo pomemben. Ceres je kasetna tenda na dveh stranskih nosilcih ter nosilcih, obešenih na steno z dvojnimi rokami s prekrito pletenico ali nerjavnimi verigami.

Največje priporočene dimenzije so 500 cm širine in 310 cm iztega z navijalno cevjo Ø 70 mm. Kaseta je sestavljena iz treh ločenih profilov s povečano debelino. Nosilci dopuščajo stensko in stropno namestitev in imajo poleg mikroregulacijskega vijaka, ki omogoča popolno ujemanje profilov, tudi sistem naklona z vijaki.

Naklonski kot tende pri stropni montaži je od 14° do 90°, pri stenski montaži pa od 5° do 60°. Standardni barvi okovja sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035).

POLKASETNE TENDE

Polkasetna senčila oz. tende se od kasetnih tend razlikujejo po dodatnem, tovarniško narejenem ohišju oz. kaseti. Platno tend se zloži v ohišje in je tako zavarovano proti vremenskim vplivom, s tem pa se seveda podaljša življenjska doba platna. Drugi mehanizmi tend (ročice) pa ostanejo vidni. Posebej moramo biti pozorni, da je platno suho, kadar ga zložimo v kaseto tende, saj lahko drugače splesni. Platno v kaseti potrebuje namreč več časa, da se posuši.

SEDNA

Sedna je polkasetna tenda na samostojnih fiksiranih stranskih nosilcih ter s stensko ploščo z dvojnimi rokami s prekrito pletenico ali nerjavnimi verigami. Največje priporočene dimenzije so 500 cm širine in 260 cm iztega z navijalno cevjo Ø 80 mm. Namesti se jo lahko na steno ali strop.

Nova velika prednja palica je na voljo kot opcija in temu modelu pri zaprtih rokah daje popolnoma kasetni videz. Naklonski kot tende pri stropni montaži je od 5° do 90°, pri stenski montaži pa od 0° do 55°.

Standardni barvi okovja sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035).

ERIS

Eris je tenda na pocinkani in lakirani jekleni kvadratni palici dimenzij 40 x 40 mm s polkaseto ter dvojnimi rokami s pokrito pletenico ali nerjavnimi verigami. Največje priporočene dimenzije so 600 cm širine in 360 cm iztega na pocinkani in lakirani jekleni kvadratni palici dimenzij 40 x 40 mm z navijalno cevjo Ø 70 mm.

Z uporabo štirih rok se tenda Eris lahko podaljša do maksimalne dolžine 700 cm. Ta model vsebuje tudi patentiran sistem nagibanja, s katerim lahko spreminjamo naklon tende, ne da bi delovali na kaseto. Nova velika prednja palica je na voljo kot opcija in temu modelu pri zaprtih rokah daje popolnoma kasetni videz.

Naklonski kot tende je od 0° do 55°. Standardni barvi okovja sta bela (RAL 9010) in siva (RAL 7035).

ZIMSKI VRTOVI

Je učinkovito in oblikovno dovršeno senčilo, namenjeno uporabi na zunanjih zgornjih (strešnih) delih zimsko-letnih vrtov in drugih fiksnih konstrukcijah. Deluje na motorni pogon.

ANDROMEDIA

Andromedia je izdelek, namenjen steklenim streham, rastlinjakom ali pergolam.

Andromedia deluje le ob uporabi sistema motornega pogona. Največje dimenzije so 500 cm širine in 400 cm iztega. Možnost uravnavanja višine oz. oddaljenost od steklene površine.

Dvodelne sisteme lahko priključimo na en motor. Za zimske vrtove se uporabljata tkanini soltis in akril. Poglavitni barvi konstrukcije sta bela (RAL 9010) in rjava (RAL 8017).

© 2018 Maxcomerc Slovenija, Maxcomerc d.o.o. | Produkcija: www.atmarketing.si

TOP